Alla inlägg den 5 april 2008

OJ!

Av Becca - 5 april 2008 18:32

Vad man inte förväntade sig det där av just dig.

Av Becca - 5 april 2008 12:44

Vilka snygga tjejer :D och den där Tyra är ju jättetjock! (Rebecca är ironisk)


Godmorgon! här sitter jag och har ätit någon slags brunch ni vet frukost/lunch. Den bestod av flingor och fil XD mycket finurligt Rebecca :D


Har just pluggat klart för dagen tror jag, ja jag vet kl är inte mycket, men jag var uppe sedan halv nio. Vill ha det överstökat så man kan koncentrera sig på annat ett tag :) helger ska ju vara till för roliga saker och uppvilning inte ännurmera skola.


Jag har på dessa 4 och en halv timma hunnit störa mig på ganska många saker. Som exempelvis alla sjukt irriterande bloggar. Okej visst det är hemskt men det får mig att undra, vad är det som göra alla unga så deppiga?


Nu pratar jag alltså om alla deppiga blogga det finns att läsa. Där endel skriver om hur ensamma dom är och att dom inte orkar mer och om hur endel skriver upp exakt vad dom åt till frukost med exakta kalori intag :S asså det är ju sjukt och hemskt.


Jag vet själv många som skriver deppiga bloggar. Jag förstår inte vad som gör så många så depprimerande och sjuka som bulimi och annorexia osv. Nu kanske jag låter som en bimbo, vilket inte är meningen men jag förstår verkligen inte. Men jag tycker det är jättehemskt att det händer.


Och när vi nu pratar om annorexia så skyller många på media. Vilket klart är anledningen till att många vill banta och blir sjuka. Men jag har funderat. Är det ändå inte Mode som styr. Just nu, som det har varit ett tag, så är superskinny väldigt inne och size 0 är betraktat som vackert.


Men om inte deigners som anställer modeller till sina egna visningar skulle anställa enbart size 0 modeller så skulle inte modellagenturer i sin tur vilja ha size 0 modeller i sin katalog. För modellagenturerna lever ju på designers och magazines osv som anställer deras modeller.


Så egentligen ligger det ju i designernas händer, för ingen tidning som är inriktat på mode skulle publicera fashionshots på överviktiga kvinnor i modekläder om inte det var inne, då skulle tidningen inte klassas som modetidning och då skulle modeknarkande små unga människor inte köpa deras tidningar. Så allt är egentligen en ond liten regel som modeskapare har skrivit.


Och jag stör mig mycket mycket mycket mycket!!!! på hur påverkade folk blir av just allt med mode. Senast igår sa en nära vän till mig dessa ord när vi såg en repris av topmodel:

Jag: Tyra Banks är så fin, gud vad jag skulle vilja vara lika vacker som henne.

Hon: Ah hon är fin men hon har ju blivit ganska tjock.

.................... WHAT! tänker jag när jag hör sånt! vadå tjock??? TJOCK? men jag förstår inte, visst Tyra brukade troligen vara storlek 34-36 och nu gått upp till kanske 38-40, MEN! är man tjock då???


GUD jag blir irriterad. Folk är så påverkade fast dom inte verkar förstår det själv. Och jag säger inte att jag själv inte är påverkad, det är jag troligen eftersom jag brukar diskutera med mig själv om att sluta äta massa skitmat och fixa en fastare rumpa. Men när man börjar snacka storlekar och vad som numera ska vara vackert, då blir jag rädd.


Och allt detta får mig att fundera, skulle jag valt modedesign ist? och fixat en karriär som modedesinger, bara för att jag ska kunna släppa in normala och vackra kvinnor i modebranshen??


Detta är sjukt!



Presentation

Omröstning

känner du mig?
 Ja
 Nej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards